Warunki korzystania
Zaktualizowano
Twoje konto
Podawaj prawidłowe dane konta, chroń dostęp do poczty i nie przeglądaj treningów innych osób bez pozwolenia.
Informacje treningowe
Bulky zapisuje i przedstawia informacje treningowe, nie zastępując profesjonalnej porady medycznej. Dobieraj odpowiednie ćwiczenia i obciążenia; przerwij w razie bólu lub niepokojących objawów.
Dostępność funkcji
Bulky jest bezpłatne. Funkcje zależą od platformy, wersji aplikacji i połączonej usługi. Funkcja oznaczona jako wkrótce, w tym funkcje Trenera w niektórych wersjach, nie jest tam jeszcze dostępna. Dostępność w witrynie nie oznacza dostępności w każdej aplikacji mobilnej.
Połączone usługi
Opcjonalne integracje zależą od Twoich uprawnień i kontroli dostawcy. Zdrowie Apple / HealthKit działa na iOS, a Health Connect na Androidzie; przeglądarka nie udziela dostępu do danych zdrowotnych urządzenia. Nie omijaj zabezpieczeń dostawcy ani systemu.
Dozwolone użycie
Nie publikuj nielegalnych treści, nie podszywaj się pod innych, nie nękaj użytkowników, nie zakłócaj działania usługi i nie omijaj kontroli prywatności ani uwierzytelniania.
Usuń konto Bulky
Zaloguj się w aplikacji Bulky i otwórz Ustawienia → Chmura. Jeśli opcja Usuń konto jest dostępna w zainstalowanej wersji, wykonaj kroki weryfikacji i potwierdzenia. Jeśli jej nie ma lub nie możesz się zalogować, napisz na support@bulky.sh z prośbą o usunięcie konta. Otwarcie tej strony lub linku do ustawień nie usuwa konta.
Usunięcie konta Bulky usuwa dane tego konta. Dane w aplikacji Zdrowie Apple / HealthKit lub Health Connect są zarządzane osobno przez dostawcę; usunięcie konta Bulky nie usuwa ich automatycznie.
Wylogowanie, wyczyszczenie tego urządzenia lub odinstalowanie aplikacji nie usuwa konta Bulky. Przed prośbą o usunięcie możesz wyeksportować dane dostępne w witrynie z ustawień konta.